KELKKAILUA VASTA-ALKAJILLE

Kesto: 1 tunti

Haluaisitko kokeilla moottorikelkkailua? Käymme ensin läpi miten moottorikelkalla ajetaan ja liikennesäännöt ja ajamme sitten Ounasjärven jäällä lenkin. Järvellä on hyvä näkyvyys ja tasainen reitti.

Hinta: 60€/hlö
Hinta sisältää: ajo-opastuksen, oppaan, oman kelkan ja kypärän.
Tarvittaessa meiltä saa haalarit, kengät ja kintaat. Kuljettajan tulee olla täysi-ikäinen ja ajokortti pitää olla mukana.

KELKKASAFARIT

Kesto: 1,5/3,5 / tuntia

Valitse tästä kilometrit ja ajatko yksin vai kaksin. Opas ajelee edessä. Ajokortti pitää olla matkassa. Kuljettajan ja kyytiläisen pitää olla 18-vuotta täyttäneitä. Alle 18-vuotias pääsee oppaan kyytiin jos jalat ylettää astinlaudoille.

25 km 1,5 h
Sinkkukelkka 125€/hlö, Kaksi/hlöä/kelkka 90€/hlö

50 km 3,5 h
Sinkkukelkka 165€hlö, Kaksi/hlöä/kelkka 125€/hlö

Hinta sisältää: ajo-opastuksen, oppaan ja varusteet (kypärä, haalarit, kengät ja kintaat)
Pidemmät kelkkaretket ovat mahdollisia tammi-huhti. Kysy tarjousta.

NÄKKÄLÄ

Kesto: 3-4 tuntia

Näkkälä on pieni saamelaiskylä Pöyrisjärven erämaan laidalla. Kylä sijaitsee tunturien ympäröimän Näkkäläjärven rannalla. Kylässä on noin kolmekymmentä asukasta. Poronhoito on pääelinkeino. Porot elävät perinteisesti vuoden ympäri vapaana tunturissa. Näkkälä retkellä kuulette saamelaisuudesta, poroelinkeinosta ja elämästä täällä pohjoisessa ennen ja nyt. Aloitamme retken Áhkkun eli Samulin isoäidin pihalta, missä käymme katsomassa poron vasoja kotipihamme kaarteessa. Sitten teemme pienen kyläkierroksen moottorikelkan vetämässä reessä ja ajamme tulistelemaan meidän kotaan Riekkotievaan. Samuli kertoilee elämästään näkkäläläisenä ja samalla nautimme poronlihaleivät ja kahvit. Lopuksi käymme Seitakivellä jättämässä kiitokset vierailusta.

Aika: joulukuu-huhtikuu

Hinta: 60€/henkilö. Alle 12-vuotiaat lapset -50%. Minimiryhmä: 2 aikuista.
Hintaan kuuluu: opastus ja rekikyyti Näkkälässä, kypärä, käristysleipä ja kahvit kodalla. Poroja ei ole kaikkina vuodenaikoina kylässä. Retkelle on hyvä pukeutua lämpimiin toppavaatteisiin ja talvijalkineisiin.

PILKILLE

Retken kesto: 2 tuntia

Opastettu pilkkiretki Ounasjärvelle. Retken kesto on pari tuntia. Teemme jäälle tulet ja paistamme pilkkimisen lomassa makkaraa ja juomme kuumaa mehua.

Retken hinta: 40€ aikuisilta ja 20€ lapsilta.
Hinta sisältää: mahdolliset kuljetukset jäällä, pilkkivehkeet, mehua ja makkaraa

POROJEN LUO TUNTURIIN

Kesto: 3-4 tuntia

Helmikuussa alamme ruokkimaan poroja tunturissa. Porot tottuvat silloin pienen ihmisjoukon läsnäoloon ja tuolloin on ainutlaatuinen tilaisuus päästä katsomaan ja kuvaamaan näitä lempeitä ja pohjoisen ilmastoon tottuneita eläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Retkelle lähdetään Näkkälästä. Retkelle pitää pukeutua lämpimästi, meiltä saa tarvittaessa kelkkahaalarin ja kengät.

Retken hinta: 120€/aikuiset ja 60€/lapset.
Hinta sisältää: rekiretken, kypärän ja kuumaa mehua

REKIRETKI PYHÄKERON AUTIOTUVALLE

Kesto: 2 tuntia

Rekiretki Ounasjärven yli, ylös Ounastunturiin Pyhäkeron autiotuvalle, kansallispuiston rajalle. Kämpällä teemme tulet ja paistamme makkaraa. Nautimme hetken tulen lämmöstä ja erämaan rauhasta ennen kuin palaamme takaisin. Retki sopii kaikenikäisille.

Retken hinta: 40€ aikuiset ja 20€ lapset, minimi ryhmä 2 henkilöä.
Hinta sisältää: rekiretken, kypärän, makkaraa ja kuumaa juomaa
Retkelle pitää pukeutua lämpimästi.

REVONTULIRETKET AUTOLLA

Kesto: 4 tuntia

Katsomme sää- ja revontuliennusteet ja sen mukaan liikumme autolla maksimissaan sadan kilometrin etäisyydelle Hetasta. Enontekiö on Euroopan viimeisiä pimeitä paikkoja missä ei juurikaan ole valosaastetta. Revontulia näkyy meillä keskimäärin joka toinen yö. Harrastamme myös itse revontulikuvausta järjestelmäkameralla, joten voimme auttaa teitä siinä alkuun. Hyvistäkään ennusteista huolimatta, revontulia ei valitettavasti aina näy.

Hinta: 80€/hlö, minimi 2 henkilöä

REVONTULIRETKI

Kesto: 2 tuntia

”Tarinan mukaan revontulet syntyvät kun tulikettu pyyhkii hännällään hankea”. Revontulien metsästysretki Hetan lähialueella. Revontulia näkyy Enontekiöllä syyskuun alusta huhtikuun loppuun. Miltei aina, kun taivas on kirkas ja on tarpeeksi pimeää, on mahdollista johonkin aikaan nähdä revontulia. Vaikka käytössä on nykyään erilaisia revontulisovelluksia, revontulien esiintymistä ei voi luotettavasti ennustaa.

Hinta: 95€/aikuiset ja 45€/lapset
Hinta sisältää: rekiretken, kypärän ja kuumaa mehua. Retkelle pitää pukeutua lämpimästi, tarvittaessa meiltä saa kelkkahaalarin ja kengät (vain
aikuisten kokoja).

LAITOIN SAUNAN LÄMPIÄMÄÄN…

Talviohjelman kesto: 2 tuntia

Oletko jo kokeillut mobiilisaunaa? Kesällä sauna voidaan vetää sinne minne mönkijällä pääsee. Talvella alla on jalakset ja saunaa vedetään hitaasti moottorikelkan perässä, samalla kun te nautitte löylyistä. Välillä pysähdytään ja tehdään lumienkeleitä ja välillä pulahdetaan virkistävään avantoon.

Talviohjelman hinta: 60€/aikuiset ja 30€/lapset, saunaan mahtuu kerrallaan 4 henkilöä, minimi 3 hlöä

YÖ ERÄKÄMPÄLLÄ

Ajamme Hetasta Näkkälään moottorikelkoilla. Maisemat muuttuvat matkalla mäntymetsiköistä tunturikoivikoiksi. Näkkälä on pieni saamelaiskylä Pöyrisjärven erämaan laidalla. Ensin käymme tekemässä tulet kämpälle ja syömme välipalaa. Sitten teemme kyläkierroksen ja käymme poroaidalla. Sen jälkeen lähdemme kämpälle saunan lämmitykseen. Sillä aikaa kun te nautitte löylyistä, opas valmistelee teille illallisen. Jos on tuuria, voitte illallisen jälkeen käydä ihastelemassa revontulia. Seuraavana päivänä aamupalan jälkeen lähdemme kelkoilla takaisin Hettaan.

Hinta: 350€/hlö, minimi 2 henkilöä
Hinta sisältää: 1 kelkka/2 henkilöä (1hlö/kelkka lisämaksu 80€/hlö), 55 ajokilometriä, kelkkailuvarusteet,
opastuksen Näkkälässä, majoituksen eräkämpällä, makuupussin, pyyhkeen, välipalan, illallisen ja aamupalan.